Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Mezun Hocalarla AP Kulüpleri Artık Türkiye'de! - Zafer Koleji

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Mezun Hocalarla AP Kulüpleri Artık Türkiye’de!

AP School olarak, dünyanın en prestijli üniversitelerinden mezun hocalarımızla Advanced Placement (AP) dersleri sunmaktan gurur duyuyoruz. Oxford, Harvard, Stanford, MIT ve Yale gibi isimlerle eğitim almak artık sadece Zafer’de mümkün!

Türkiye’de Amerikan Okulları’nda uygulanan en önemli uluslararası diploma programı olan Advanced Placement (AP) Programı, Amerika’da bulunan College Board tarafından hazırlanan ve öğrencilere yükseköğrenim düzeyinde ders alma fırsatı sunan bir ABD müfredatıdır. Bu program, öğrencilere üniversitede ders kredisi kazanma imkanı da sunmaktadır.

Okulumuzda uygulanan Advanced Placement (AP) Programı, öğrencilerin ağırlıklı not ortalamalarına katkı sağlayan ve dışarıdan uygulanan standartlaştırılmış sınavları içermektedir. Öğrencilerimize, alacakları notlar doğrultusunda kabul almayı hedefledikleri üniversitelerden kredi alma imkanı sunulmaktadır.

AP dersleri, akademik okul yılı boyunca okutulmakta ve ilgili sınavlar Mayıs ayı içinde belirlenen tarihlerde yapılmaktadır. Öğrenciler, bu dersleri okulun izin verdiği sürece lisede herhangi bir sınıfta alabilirler.

Advanced Placement Programı’na Birleşik Devletler dışından katılan öğrenciler, programın sınavlarına dışarıdan takviye alarak hazırlanır ve önceden kayıt yaptırdıkları AP sınavlarına her yıl Mayıs ayında girerler. Üniversite başvurularında kullanabilecekleri sınav puanları genellikle en az 3 ve üzeri puanlar olup, bu öğrencilere avantaj sağlar.

AP eğitimleriyle öğrencilerimiz çeşitli alanlarda derinlemesine bilgi ve deneyim kazanma fırsatı bulmaktadır. Bunlar arasında AP Capstone, AP Research, AP Seminar, sanatsal dersler, İngilizce, tarih ve sosyal bilimler, matematik ve bilgisayar bilimi, fen bilimleri, dünya dilleri ve kültürleri gibi dersler yer almaktadır.

AP School olarak, öğrencilerimizin akademik başarılarına katkıda bulunmak için en iyi eğitimi sunmaya kararlıyız. Daha fazla bilgi için bize bugün katılın ve geleceğiniz için bir adım atın!